top of page

▸Συνέντευξη στη ΔΙΟΝ Τηλεόραση

Τόνας Θεόδωρος - Υπ. Βουλευτής ΝΔ: Θα δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και τους συμπολίτες μας

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Τόνας Θεόδωρος - Υπ. Βουλευτής Πιερίας ΝΔ, στην εκπομπή του ΔΙΟΝ  «Με την Εύη», μίλησε για το αντίτιμο αλλά και τη σημαντικότητα της πολιτικής ως μέσω για την αλλαγή. 

«Μόνο μέσα από την πολιτική μπορούμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα και να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Όσο δύσκολη κι αν είναι η ενασχόληση με την πολιτική, έρχεται τελικά το συλλογικό κέρδος να φέρει την ισοστάθμιση και όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως η αλλαγή ξεκινά από εμάς τους ίδιους και τόνισε πως όλοι όσοι θα βοηθήσουν στη δημιουργία Νέας Κυβέρνησης, θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα μέλλον καλύτερο για όλους.

Θεόδωρος Τόνας: Σηματοδοτείται μια νέα περίοδος πολύ καλύτερη από την προηγούμενη και η αφετηρία της είναι η νίκη στης επερχόμενες εκλογές της ΝΔ

Ο Υπ. Βουλευτής Πιερίας Θεόδωρος Τόνας, καλεσμένος στην εκπομπή του ΔΙΟΝ «Με την Εύη», μίλησε εφ’ όλης της ύλης για την ανάγκη για αλλαγή, το μέλλον του τόπου μας και της Ελλάδας την επόμενη μέρα.

Η παρατεταμένη κρίση ήταν αυτή που τον οδήγησε σε πιο άμεση και ουσιαστική ενασχόλησή του με την πολιτική. Στο τέλμα, που όπως τόνισε  είχαμε φτάσει, ο ίδιος πιστεύει πως μόνη λύση για να βοηθήσει τον τόπο του και τους συνανθρώπους είναι η πολιτική. Άμεση είναι κατά την άποψή του η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Δηλώνει φύσει αισιόδοξος και αναφέρει  χαρακτηριστικά πως «με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτείται και μια πολιτική αλλαγή. Μια πολιτική αλλαγή που έχει να κάνει τόσο με το ίδιο το κόμμα της ΝΔ, όσο και με το γενικότερο πολιτικό σκηνικό στη χώρα».

Κλείνοντας το θέμα αυτό, μίλησε για μια νέα περίοδο, πολύ καλύτερη από την προηγούμενη, με αφετηρία τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές  της 7ης Ιουλίου. «Οι μεταρρυθμίσεις  θα ακολουθήσουν αμέσως μετά την εκλογή της ΝΔ», αναφέρει.

Θεόδωρος Τόνας: Θα έπρεπε να κυριαρχούμε στον αγροτικό τομέα

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΔΙΟΝ, «Με την Εύη», ο Υπ. Βουλευτής  Πιερίας Θεόδωρος Τόνας  μίλησε εφ’ όλης τη ύλης για ένα από τα μείζονα θέματα του τόπου μας, την αγροτική οικονομία και ανάπτυξη.

«Θα έπρεπε να κυριαρχούμε στον αγροτικό τομέα», τόνισε, «να εξάγουμε παντού γεωργικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και αυτό θα το πετύχουμε μόνο αν δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές».

Ο κος Τόνας μίλησε για την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει στην Πιερία για έργα υποδομής. Ο τόπος μας είναι ίσως από τους λίγους νομούς που έχουν τόσο πλούσια σε υδάτινο δυναμικό βουνά και παραδόξως , όπως εντοπίζει,  δεν έχουμε νερό.

Άμεση λύση για την ανάπτυξη, σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή, είναι τα έργα υποδομής . Με επαρκή άρδευση, οι αρδευόμενες περιοχές  θα γίνουν αμέσως πιο αποδοτικές.

 

Οι  τοπικές μας καλλιέργειες  με παραγωγή σε ακτινίδια, ροδάκινα και καπνό είναι υψηλής  προστιθέμενης αξίας σε σχέση με τις καλλιέργειες σιτηρών.

«Αυτά τα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας», δήλωσε ξανά συνοψίζοντας, «απαιτούν κάποιες υποδομές, ώστε να δώσουν την προστιθέμενή τους αξία».

Θεόδωρος Τόνας: Θέλω η Πιέρια να γίνει ένας τόπος πολυτελών διακοπών

Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια για την ανάπτυξη της οικονομίας της Πιερίας και το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας αποτελεί ο τουρισμός. Για αυτό το θέμα μίλησε ο Υπ. Βουλευτής Πιερίας Θεόδωρος Τόνας στην εκπομπη «Με την Εύη», του τηλεοπτικού σταθμού ΔΙΟΝ.

Τόνισε πως στην Πιερία θα μπορούσαμε να έχουμε 3 μαρίνες προς αξιοποίηση και αντ’ αυτού  έχουμε μάλλον μισή στον Πλαταμώνα. «Μπορούμε να έχουμε μαρίνες, στις οποίες θα έρχονται πολυτελή σκάφη και θα κάνουν διακοπές άνθρωποι με πολύ υψηλό εισόδημα». Ο Υπ. Βουλευτής αναφέρει πως αυτό θα δημιουργήσει μια αλυσίδα από επαγγέλματα, τα οποία θα είναι καλοπληρωμένα.

Συνεχίζοντας τον διάλογο, μίλησαν για τους Βαλκάνιους γείτονες μας, οι οποίοι εδώ και χρόνια στηρίζουν τον τουρισμό της περιοχής μας. Και σε αυτή την περίπτωση ο κος Τόνας μιλά χαρακτηριστικά για μια μερίδα Βαλκάνιων, η οποία επιζητά την εμπειρία των ποιοτικών διακοπών και τελικά στρέφεται προς άλλα μέρη εντός ή εκτός Ελλάδας, εφόσον η Πιερία δεν μπορεί ακόμα να τους προσφέρει ακόμα την εμπειρία αυτή.

Κλείνοντας το θέμα, ανέφερε πως «μπορούμε κάνοντας τις κατάλληλες επενδύσεις, γιατί όλα έχουν να κάνουν με τις επενδύσεις, να δημιουργήσουμε αυτό το περιβάλλον που θα προσελκύσει τουρίστες υψηλού επιπέδου».

bottom of page